Aplicatii de protectie la inghet , degivrare si incalzire

1. Protectia conductelor la inghet

Protectia la inghet este o problema des intalnita si de multi oameni considerata greu de rezolvat. Posibilitatea unor avarii provocate, de crapatul conductelor de apa sau canalizare, situate in zone cu risc ridicat la inghet, este adeseori iminenta iar pagubele pot fi uneori greu de imaginat. Faptul de a avea in curte o conducta de apa fuctionala, in orice conditii de iarna, este de necrezut. Asadar, protectia conductelor la inghet cu un cablu electric incalzitor, este singura solutie viabila.

Apeland la Flomar Electric, veti avea parte de o iarna lipsita de evenimente neplacute.

 

 

Cabluri protectie conducte

Sunt destinate pentru protectia conductelor de apa sau diverse fluide, cat si a celor de canalizare. Aflate si sub denumirea de „insotitori de conducte”, pot fi utilizate in doua scopuri principale: protectia la inghet a conductelor sau mentinerea unei temperaturi cerute in conducta.

Alimentarea cablurilor se face prin intermediul, unui termostat electronic, care supravegheaza permanent temperatura, cu ajutorul unui senzor plasat pe conducta.

Cabluri termoreglante (autolimitatoare)

Cablul termoreglant de incalzire, consta intr-un element de rezistenta, dependent de temperatura dintre firele de cupru paralele, care regleaza si limiteaza puterea calorica, in fiecare punct de-a lungul cablului de incalzire, corespunzator situatiei. Astfel, cu cat temperatura mediului scade, cu atat puterea calorica creste, incat sa se mentina, o temperatura de protectie constanta.

Cablul autoreglabil, nu necesita termostat si poate fi taiat in functie de necesitati, la orice lungime, fapt ce simplifica proiecarea si instalarea.

Eliminarea termostatelor electronice (o componenta cu durata limitata de functionare), este principalul avantaj al cablurilor termoreglante.

Utilizare:

  • protectie anti-inghet a conductelor (10 și 15W/ml). Este necesara termoizolatie!
  • protectie anti-inghet jgheaburi si burlane (20 și 30W/ml). Cu dimensiuni mici.


Cu ajutorul unor scule si accesorii profesionale, cablurile termoreglante sunt conectate, la un cablu de alimentare cu lungimea ceruta de client, dupa care se etanseaza, atat in punctul de alimentare, cat si la capatul terminal. Proba finala consta in: alimentarea la 220V, cu portiunile de cablu supuse etansarii, introduse in apa.


Contactati-ne acum si noi va oferim kitul de protectie, potrivit situatiei solicitate.

2. Protectia la condens a pardoselilor.

Protectia la condens a pardoselilor este necesara, la imbinarile (pragurile) dintre camerele reci si cele incalzite. Acolo se formeaza apa rezultata din schimburile frecvente de aer rece si cald, provenite din deschiderile si inchiderile frecvente, ale usii despartitoare. Acest fapt duce la formarea ghetii in astfel de locuri si de acea acestea trebuie incalzite corespunzator.


Pentru rezolvarea acestei probleme, se monteaza in zonele mentionate, cabluri electrice incalzitoare, care trebuie sa acopere o suprafata de cel putin 1m de la usa si 0,5m, de fiecare parte a acesteia.

3. Protectie la inghet – usi si porti


In depozitele reci influenta frigului este permanenta, ceea ce provoaca, inghetarea garniturilor de etansare, la usile de acces. Acest fenomen se datoreaza diferentei de temperatura dintre mediul exterior si camera rece.

Pe langa stricaciunile asupra materialului, depunerea ghetii pe garnitura de etansare, va impiedica inchiderea etansa a usii, ceea ce va duce la cresterea consumului de energie sau chiar la blocarea accesului.


Atasarea unor cabluri electrice incalzitoare, la usile depozitelor frigorifice, va scuteste de problemele specifice acestor situatii. In schimb pe timpul iernii, apare probleme inghetului la usile glisante, swing, etc. afectand barele de ghidaj.

De asemenea fenomenul inghetului apare la usile si portile garajelor; la spalatoriile auto.

In fiecare dintre cazuri, se pot evita daunele provocate de astfel de fenomene, prin utilizarea de cabluri electrice incalzitoare, care pot fi: ADSV 18W/ml; MPSV 20W/ml; asistate de un termostat sau cabluri autoreglabile de 10; 15; 20W/ml, in functie de situatie.

Problema inghetului poate aparea si la usile glisante, swing, etc. afectand barele de ghidaj, nu numai la usile de la depozite, dar si de la portile si usile garajelor, spalatoriilor auto, unde exista un potential de inghet ridicat pe timpul iernii.

4. Protectie la inghet pentru sisteme de Drenaj si Rigole


Sistemele pentru colectarea si evacuarea apei rezultata din topirea ghetii si zapezii, sunt adeseori expuse blocarii cu gheata. In perioada de dezghet, sistemul de drenaj nu se poate intotdeauna dezgheta complet si in consecinta, apa rezultata din topirea ghetii, nu este indepartata in totalitate, inainte ca inghetul sa revina.
Daca acest fenomen de inghet-dezghet se repeta, va contribui la acumulari succesive de straturi de gheata. Aceasta duce la amplificarea problemelor si in ifinal la blocarea sistemelor de drenaj si a rigolelor.


Pentru a preintampina aparitia acestui fenomen, Flomar Electric va propune instalarea de cabluri electrice incalzitoare, care sa protejeze aceste zone.

 5.Protectia Rezervoarelor


Pentru sfera industriala, unde rezervoarele si conductele sunt situate in zone expuse la inghet, transportul fluidelor si stocarea acestora necesita sa fie protejate.
Pentru a preveni coagularea sau inghetarea lichidelor ori mentinerea acestora la anumite temperaturi, Flomar Electric va ofera sistemele de protectie FENIX & FLEXEL. Cablurile electrice incalzitoare detinate protejarii conductelor si rezervoarelor, pot fi instalate atat in interiorul cat si in exteriorul acestora (cel mai adesea in exterior), prin infasurarea acestora in jurul rezervorului sai a conductei iar temperatura este controlata de un termostat cu senzori. Prin utilizarea acestui sistem, se poate mentine o temperatura prestabilita in intregul sistem de stocare si transport.

6. Sisteme de incalzire pentru agricultura (sere – solarii)


Mai multe recolte intr-un an…un vis implinit, o realizare de exceptie, indiferent de clima exterioara.
Pentru a accelera procesul de vegetatie in sere si solare, solul acestora trebuie incalzit de primavara timpuriu, astfel incat procesul de vegetatie sa inceapa mai devreme, fapt ce va duce la obtinerea mai multor recolte pe parcursul anului.


Sistemul de incalzire FLEXEL pentru sere, permite chiar si cultivarea plantelor tropicale, care au nevoie de mai multa caldura, decat cele obisnuite.


Aceste sisteme sunt compuse din:

  • cabluri incalzitoare Ecofloor 
  • termostate electronice 

Sunt solutia perfecta pentru incalzirea solului serelor, solariilor sau paturilor de seminte si rasaduri. Ele asigura un control strict al temperaturii din sol, asigurand un consum de energie minim. Pentru sere temperatura este in jurul valorii de, 15-25°C iar pentru seminte si rasaduri trebuie asigurata o temperatura de 30°C.

7. Sisteme de incalzire a fermelor de animale

Flomar Electric, va ofera sistemele de incalzire FLEXEL , pentru incalzirea fermelor de: porci, pui sau alte categorii de animale. Procesul modern de crestere a animalelor din zilele noastre, presupune asigurarea conditiilor optime, care sa asigure cresterea rapida a acestora.

Incalzire in pardoseala, in fermele de porci.

In primele 2 zile de viata, purceilor trebuie sa li se asigure o temperatura constanta de aprox 30°C, dupa care temperatura va trebui redusa progresiv, pana in jurul valorii de 18°C, pe parcursul a 4 saptamani. Acest lucru este posibil, cu ajutorul unui termostat electronic programabil.

 

Incalzire in pardoseala, in fermele de pui.

Pentru accelerarea procesului de crestere la pui, aceste sisteme sunt foarte eficiente. Un avantaj major, este ca se poate crea, un mediu mai curat si uscat, care garanteaza pentru pui o stare de sanatate mai buna si o rata a mortalitatii cu mult mai redusa. Prin asigurarea unei temperaturi potrivite, se elimina obiceiul acestora, de a se ingramadi unul in celalalt, astfel reducandu-se considerabil aparitia bolilor specifice puilor, care se transmit prin atingere prelungita de la unul la altul. Mai mult de atat, uscarea rapida a excrementelor, va permite o curatare mai usoara si mai rapida a pardoselii.