Acoperișul halelor industriale, hale de producție, depozite, hale service auto etc, prezinta un potențial considerabil pentru instalarea de sisteme fotovoltaice.
Costurile cu energia electrica sunt reduse considerabil de un sistem fotovoltaic bine dimensionat. Ca si prosumator aveți avantajul de a consuma prioritar propria energie si de a livra in rețea surplusul produs, astfel se va reduce perioada de recuperare a investiției la 4-6 ani.
In funcție de buget si de necesarul de consum energetic viitor, sistemul fotovoltaic poate fi extins ulterior cu panouri fotovoltaice, invertoare, acumulatori.

Solicitându-ne o oferta de preț, va putem oferi analiza si consultanță conform detaliilor comunicate + foto/video sau documentam proiectul in teren, pentru a stabili următoarele:
– Dimensionarea sistemului (kWp), in funcție de necesarul de energie, a spațiului disponibil montajului si a bugetului.
– Tipul de panouri fotovoltaice si modul de amplasare
– Necesarul tabloului electric, a invertorului si locația amplasării acestora.
Oferta înaintată va conține si cotația dosarului de prosumator iar pentru partea de manopera ce va include transportul si montajul propriu-zis a sistemului fotovoltaic.
Asiguram si punerea in functiune, verificarea cu cameră termoviziune a fiecărui panou fotovoltaic pentru a ne asigura că nu exista celule defecte sau inactive.
De asemenea, monitorizăm sistemul online si intervenim de fiecare dată cand este nevoie.
Componentele sistemului fotovoltaic :
- Panouri fotovoltaice
- Invertoare
- Regulatoare încărcare (doar pt. sisteme si cu acumulatori pentru backup)
- Accesorii panouri fotovoltaice (sisteme de fixare, conectori si cabluri electrice)
Panourile fotovoltaice
In funcție de tehnologia pentru producerea celulelor, panourile fotovoltaice pot fi de trei tipuri: monocristaline, policristaline, si amorfe.
– Panourile monocristaline sunt cel mai des utilizate, au un randament bun si pe timp noros, fiind in acest caz cele mai recomandate pentru clima din tara noastra.
– Panourile policristaline sunt fabricate dintr-un bloc care conține mai multe cristale de siliciu, fapt ce le conferă un aspect de sticlă, sunt de culoare albastru irizat si sunt mai ieftine decât panourile monocristaline.
– Panourile amorfe din film subțire sunt fabricate prin fixarea unei pelicule de siliciu pe materiale flexibile laminate. Au costuri de producție mai mici si prezintă dezavantajul unei eficiente cu pana la 40% mai scăzut comparativ cu panourile fotovoltaice monocristaline si policristaline

Pentru clima din Romania, cele mai potrivite si des utilizate panouri fotovoltaice sunt cele monocristaline. Mai jos aveți o prezentare a uneia dintre marcile utilizate:
Panourile fotovoltaice EURENER sunt produse de compania spaniolă EURENER, in Spania.
Sunt alegerea perfecta pentru sisteme fotovoltaice performante, întrucât oferă o durata lunga de
viată si un randament energetic ridicat. (garanție 20 ani)
Utilizare:
– sisteme fotovoltaice cu generare in rețea („feed-in” sau „on-grid”), cum ar fi:
– parcuri fotovoltaice
– sisteme colective sau individuale, unde energia produsa este generata in rețeaua de electricitate cu ajutorul unui invertor.
Parametrii:
Seria MEPV de panouri fotovoltaice EURENER sunt alegerea perfecta ce îmbina durabilitatea, cu o putere nominala sporita, +3%. Suprafața celulelor din seria MEPV – monocristaline, este tratata special pentru mărirea eficientei energetice, oferind in același timp un aspect estetic plăcut.

Avantaje principale:
– Reducerea semnificativa a facturilor de energie electrica
– Durata lunga de exploatare (25-30 ani)
– Costuri de întreținere nesemnificative
– Posibilitatea de creștere a productivității prin extinderea ulterioara de panouri